Vietovė
Bažnyčios istorija
Dvasininkai
Bažnytinės šventės
Kapinės
Susitaikinimo sodyba
Kryžiaus kelias
Kultūros istorija
Mokyklos istorija
Pilialkalnis „Pilelė“
Kaimo gyventojai
Kaimo šventės
Darbai
Žymūs žmonės
Vieta, kur noriu grįžti
A.Stonkaus fondas
Spauda
Nuotraukų galerija
Kronika
     1995
     1996
     1997
     1998
     1999
     2000
     2001
     2002
     2003/6
     2007
     2008
     2009
     2010
     2011
     2012
     2013
     2014
     2015
     2016
     2017
     2018
     2019
     2020
     2021
     2022
     2023
Naujienos
Kontaktai
Nuorodos


2022 m.

  • Sausio 1 d. 11:00 val. šv. Mišios.
  • Sausio 2 d. 12:00 val. šv. Mišios.
  • Sausio 7 d. kviečiame visus norinčius kartu skaityti šv. Raštą, pabendrauti, išgerti arbatos.
  • Sausio 14 d. kviečiame visus norinčius kartu skaityti šv. Raštą, pabendrauti, išgerti arbatos.
  • Sausio 15 d. visas maldos grupeles, taip pat tuos, kurie galbūt neturi, bet ieško maldos grupelės, kviečiame  į Pakutuvėnus, kur vyks maldos grupelių susitikimas! Pradžia 11 val. maldos grupelių prisistatymas; 13 val. pietūs (suneštiniai užkandžiai); 14:15 val. maldos grupelių pasidalinimas: kodėl aš einu į maldos grupę? Arba ką man reiškia dalyvauti maldos grupėje? Kas per šiuos metus įvyko svarbaus mano gyvenime dalyvaujant maldos grupėje arba kokie dalyvavimo vaisiai. Problemos su kuriomis susiduriu maldos grupėje. Ko norėčiau kitaip? Vakaras baigiamas Šv. Mišiomis.
  • Sausio 17–19 d. Kryžių kalno vienuolyne vyko Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos kapitulos kongresas. Kongrese atskirų namų gvardijonais (vyresniaisiais) nuspręsta išrinkti šiuos brolius: Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyno gvardijonu išrinktas Andrius Dobrovolskas; Vilniaus Šv. Pranciškaus ir Šv. Bernardino vienuolyno – Arūnas Peškaitis; Kauno Šv. Jurgio konvento – Tomas Žymantas; Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio namų – Benediktas Jurčys; Kryžių kalno vienuolyno – Carlo Bertagnin; Kennebunko Šv. Antano vienuolyno – Aurelijus Gricius; Toronto vienuolyno – Augustinas Simanavičius; Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio namų vyresniuoju išrinktas Gediminas Numgaudis; Pašerinės religinės bendruomenės vyresniuoju išrinktas Linas Voročinskis.
  • Sausio 21 d. kiekvieną mėnesio trečiąjį penktadienį kviečiame į Sinodo susitikimus Pakutuvėnuose. Pradedame rinktis 17.30 val. Pristatymas ir dalinimasis prasideda 18.30 val. Į antrąjį Sinodo susitikimą kviečiame visus ir tikinčius, ir netikinčius, atvykti drauge padiskutuoti klausimais: ar Bažnyčia kartais elgiasi, kaip kurčnebylė, kas trukdo Bažnyčioje kalbėti, kur reikia gydymo?
  • Sausio 28 d. 17:30 val. malda prieš antisemitizmą.
  • Sausio 29 d. jaunimo susitikimas „NeRekolekcijos“. Programoje: mokymas (Emas Gricius ir br. Gediminas Numgaudis); šlovinimas; užtarimo malda; žaidimai.
  • Vasario 4 d. 17.30 val. kviečiame visus norinčius kartu skaityti šv. Raštą, pabendrauti, išgerti arbatos.
  • Vasario 11 d. 17.30 val. kviečiame visus norinčius kartu skaityti šv. Raštą, pabendrauti, išgerti arbatos.
  • Vasario 11 d. Pakutuvėnų parapijos „Caritas“ veiklai reikalinga viryklė su orkaite, nes senoji nebeveikia. Turime du variantus iš kurių rinksimės vieną. Viešpats parodo daug šeimų, kurioms iš tiesų reikalinga pagalba. Šiuo metu į Pakutuvėnus kas antrą šeštadienį atvyksta iki 21 vaikų. Vykdome įvairias veiklas, kad mes visi kartu galėtume susidraugauti, kaip Kristus mus moko. Dėkojame už jūsų pagalbą!
  • Vasario 15 d. Dievui ir Bažnyčiai jau daugybę metų ištikimai tarnauja ir viskuo, kuo tik gali prisdeda mūsų mylima sesė Jolantėlė. Ji visada išklauso, paguodžia ir pastebi nuliūdusį. Nufotografavo ir išsaugojo begalybę nuostabių Pakūtos gyvenimo akimirkų. Surinko ir išleido knygą „Pakutuvėnai. Kaimo istorija“. Begalė gražių jos darbų yra nesuskaičiuojami. Šiandien kreipiamės su  pagalbos  prašymu: prieš keletą dienų Jolantėlė neteko savo automobilio. Renkame lėšas prisidėti prie jos naujo automobilio pirkimo. „Pamačiusi šį skelbimą susigraudinau iki ašarų. Nesijaučiu verta tokių iniciatyvų ir tokio jūsų gerumo. Bet tuo pačiu gavau atsakymą... Po avarijos gavau kelių draugų klausimus: „juk tu tokia tikinti, juk tiek gero kitiems darei, tik gyvenimo atidavei... tai kodėl tas tavo Dievas dabar atima viską, kodėl galutinai sužlugdo, būtent tada, kai net atsistoti ant savo kojų negali? Tai kur tie tavo angelai sargai?“ O atsakymas atėjo labai paprastas, bet mane labai sujaudinęs: būtent dabar Dievas davė galimybę draugams pabūti angelais sargais – valandai palikti savo rūpesčius ir nuvežti mane iki gydytojų, ir net nepaisant kai kurių tikrai sudėtingos finansinės padėties, pervesti kelis eurus, paprasčiausiai paskambinti ir pasikalbėti telefonu. Esu sukrėsta pamačiusi kiek daug draugų turiu, kiek daug žmonėse yra gerumo, atidumo, jautrumo, rūpestingumo... Ypač šiais, taip visus supriešinusiais laikais, jūsų dėmesingumas rodo, kad „mylinčiam Dievą visa išeina į gera“. Ačiū Jam ir ačiū visiems draugams.“ (Jolanta).
  • Vasario 18 d. 18 val. trečioji Sinodo tema „Džiaugsmas švęsti“.
  • Vasario 25 d. 19 val. malda už Ukrainą.
  • Vasario 26 d. 16 val. maldos grupelės susitikimas maldai už Ukrainą.
  • Vasario 27 d. visose Lietuvos bažnyčiose organizuojama rinkliava, kurios metu bus renkamos lėšos itin sunkioje padėtyje atsidūrusiai Ukrainai. Taip paliudysime savo brolišką solidarumą su karo veiksmų draskoma šalimi. Kviečiame tikinčiuosius ir visus geros valios žmones malda bei auka prisidėti prie Ukrainos žmonių kančių palengvinimo. Taip pat galima aukoti į specialią banko sąskaitą: Lietuvos Caritas, įmonės kodas:192066334; sąskaitos Nr.: LT027300010137182270; paskirtis: Pagalba Ukrainai.
  • Kovo 2 d. Pelenų trečiadienis. Šv. Mišios 18:00 val.
  • Kovo 4 d. 19 val. malda už Ukrainą ir Rusijos atsivertimą.
  • Kovo 11 d. padėka Viešpačiui už Lietuvos laisvę, malda už laisvę Ukrainoje, Purim šventė. 11.00 val. šv. Mišios; šlovinimas, bendrystė.
  • Kovo 15 d. nuo šiandien iki pat karo Ukrainoje pabaigos kasdien 12:00 val. iki 12:30 val. kviečiame visus į Kretingą prie paminklo J. K. Chodkevičiui maldai už taiką Ukrainoje.
  • Kovo 18 d. 18 val. ketvirtasis Sinodo susitikimas „Bendra atsakomybė misijoje“.
  • Kovo 19 d. 11 val. antrasis maldos grupių susitikimas „Daug gali karšta teisiojo malda“ (Jok 5, 16). Programoje: šv. Mišios; suneštinės vaišės; br. Gedimino mokymas; pasidalinimai mintimis grupelėse; liudijimai.
  • Kovo 20 d. po šv. Mišių į susirinkimą kviečiame visus, kurie laiko save Pakūtos parapijiečiais.
  • Kovo 22 d. Kviečiame paremti misiją – savanorių komanda iš mūsų bendruomenės: Gediminas Mockevičius, Žanas Talandis ir kiti, važiuoja į Lenkijos/Ukrainos pasienį padėti Ukrainiečiams. Broliai važiuos ir į Lvivą perduoti maisto, medikamentų ir kitų labai reikalingų dalykų. Tad kviečiame paremti ir taip prisidėti prie šios misijos: pavedimo paskirtis: auka misijai Ukrainoje. Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio vienuolynas, kodas – 300098499. Sąsk. nr.: LT487044090101188323. Taip pat vienai bendruomenei, Ukrainos mieste Vinicoje, labai reikalingas autobusiukas, juo būtų gabenami žmonės, rinktųsi maldos grupė. Te Viešpats kiekvienam atlygina šimteriopai!
  • Kovo 25 d. kaip ir kiekvieną penktadienio vakarą, 18 val. renkamės Pakutuvėnuose šlovinti, džiaugtis bendryste, skaityti Dievo Žodį. Šį penktadienį dalyvaus ir šlovinimą ves brolis Paulius Vaineikis OFM.
  • Kovo 26 d. Tauragės švč. Trejybės parapijos namų salėje – Maldos diena su br. Gediminu Numgaudžiu OFM.
  • Kovo 30 d. Jau mėnesį vyksta karas Ukrainoje. Nenustokime melstis! Melskimės, kad Viešpats apsaugotų mūsų brolius ir seseris. 19.00 val. rinkimės bendrai maldai Pakutuvėnuose.
  • Balandžio 2 d. nuo 9:00 val. pavasarinė tvarkymosi talka; 16:00 val. šv. Mišios.
  • Balandžio 2 d. Automobilis Jolantėlei jau nupirktas. Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems auka. Esu sujaudinta jūsų gerumo. Savo maldose nešu kiekvieną, prisidėjusį auka ir malda. (Jolanta). „VIEŠPATS telaimina Jus ir tesaugo! VIEŠPATS tenušviečia Jus savo veidu ir tebūna Jums maloningas! VIEŠPATS tepažvelgia į Jus maloniai ir tesuteikia Jums ramybę!“ (Sk 6, 23-26).
  • Balandžio 8 d. 18.00 val. kartu su broliu Gediminu Numgaudžiu skaitėme šv. Raštą.
  • Balandžio 10 d. Verbų sekmadienis, 12:00 val. šv. Mišios.
  • Balandžio 14 d. didysis ketvirtadienis, 20:00 val. šv. Mišios.
  • Balandžio 15 d. didysis penktadienis, 15.00 val. Kryžiaus kelias; 18:00 val. Kryžiaus išaukštinimo pamaldos; po pamaldų – Žemaičių Kalvarijos Kalnų giedojimas.
  • Balandžio 16 d. didysis šeštadienis – Velyknakčio vigilija 21:00 val. angare.
  • Balandžio 17 d. Velykų pirmoji diena: 08:00 ir 12:00 val. šv. Mišios.
  • Balandžio 18 d. Velykų antroji diena: 12:00 val. šv. Mišios.
  • Balandžio 23 d. turėjome nuostabių svečių iš Ukrainos, kurie mums papasakojo daugybę Dievo stebuklų: apie tai, kaip nukritusi į kiemą bomba nesprogsta, pasilenkus užsirišti bato raištelio pro tave tiesiog praskrieja kulkos, apie džiaugsmą ir dėkingumą Dievui net tada, kai tenka slėptis rūsyje ar kai trūksta maisto. Tikrai raginame kiekvieną paklausyti. Jeigu turite įkvėpimą prisidėti prie šios moters tarnystės Ukrainoje, parašykite mums žinutę ir atsiųsime sąsk. informaciją.
  • Balandžio 24 d. 9.00 val. Klaipėdos šv. Kazimiero bažnyčioje kun. br. Adolfas Juozapas Pudžemis OFM šventė Kunigystės 50-ties metų jubiliejų!
  • Balandžio 29-30 d. 16-30metų jaunimo savaitgalis „Apsiginkluokite visais Dievo ginklais“ (Ef 6, 11). Programoje: laikas bendrystėje prie laužo; stalo žaidimai; fotografijos pamoka su br. Gediminu Numgaudžiu OFM; praktinis užsiėmimas su ginklais – ginklų etika (Mindaugas Čičiūnas); mokymai apie jausmus ir dvasinę kovą; šlovinimas; naktinė Adoracija; šv. Mišios; daug staigmenų, kurias, tikime, Dievas yra mums paruošęs! Jaunimo susitikimo metu, pas mus svečiavosi Emas Gricius ir Laurynas Jacevičius, kurie dalinosi mintimis apie dvasinę kovą. Ačiū už tai, kad sutikote pasidalinti savo mintimis ir įžvalgomis! Kviečiame paklausyti!
  • Gegužės 13 d. 18val., kviečiame jaukioje aplinkoje pakalbėti apie mūsų Bažnyčią. Penktojo Sinodinio kelio susitikimo metu dalinsimės mintimis apie dialogą Bažnyčioje ir visuomenėje, ekumenizmą.
  • Gegužės 19 d. 18 val. kviečiame į Pakūtą pasikalbėti apie Bažnyčią ir jos problemas. Tai jau paskutinis Sinodinis susitikimas.
  • Birželio 4 d. pirmasis oficialus pėsčiųjų žygis šv. Jokūbo keliu maršrutu Pakutuvėnai-Kartena (apie 20 km). 8:00 dalyvių registracija Pakutuvėnuose; 8:45 įžanginis žodis ir šv. Mišios; 10:00 žygio startas. Pakutuvėnų bažnyčia nuo šiol yra vienas iš šv. Jokūbo Žemaitijos kelio punktų.
  • Birželio 5 d. Sekminės, Tėvo diena ir šašlykų balius. 9.30 val. šlovinimas, 12.00 val. Šv. Mišios; po kurių, trypėme klaipėdiečių liaudiškos muzikos koncerte, o vėliau kepėme šašlykus.
    Birželio 10 d. 19 val. Palangoje, viešbutyje „Prie Parko“ turėjome nuostabų Šabo vakarą. Vakaro svečiai Israel Roytman ir muzikantų grupė YeS Duet iš Ukrainos, kurie mus džiugino nuostabia muzika. Šabo vakarą vedė šeima iš Kijevo mesianinių žydų bendruomenės, Maria ir Vladas Kulumbegovai.
  • Birželio 11 d. Israel Roytman ir muzikantų grupė YeS Duet iš Ukrainos koncertavo ir liudijo Pakutuvėnų angare.
  • Birželio 22 d. Tikriausiai dauguma, kas seka Pakutuvėnų veiklą, pažįsta ir krikščionių bendruomenę iš ukrainos „KEMO“, kurios nariai ir vadovas jau nekartą yra svečiavęsi Lietuvoje. Viena iš Vengrijos bendruomenių buvo pažadėjusi priimti „KEMO“ bendruomenės jaunimą pas save ir apmokėti visas išlaidas, deja, dėl nenumatytų aplinkybių to padaryti nebegali. Todėl kreipėsi į mus dėl organizavimo ir priėmimo.  Mes džiugiai sutikome juos priimti ir padėti suorganizuoti stovyklą. Siekiame surinkti paramos 4000 eur., kad būtų padengtos maisto ir gyvenimo išlaidos čia Lietuvoje. Mūsų Pakutuvėnų bažnytėlei tai yra didelė suma, todėl mes ieškome pagalbos, prašome prisidėti ir paaukoti pagal galimybes. Jūsų paskirta net nedidelė suma – 10 €, galės padengti vieno jaunuolio maisto išlaidas vienai dienai. Taip pat prašome pagalbos prisidėti maisto produktais, transportu (pervežimo paslaugos), patalyne (antklodės, pagalvės, patalynės užvalkalai, rankšluosčiai, čiužiniai). Dėl visiems žinomų aplinkybių, ukrainiečių šeimų bei bendruomenės finansinė situacija yra labai sudėtinga ir vien atvykimas iš įvairių Europos šalių, po kurias yra išsklaidyti, jiems yra didžiulė finansinė našta. Ukrainiečių vaikai pasiskirstę po visą Europos žemyną, karas vyksta jau tris mėnesius, tad yra labai svarbu, kad jie susirinktų drauge, sustiprintų tarpusavio ryšius, atsinaujintų tikėjime. Stovykla vyks Liepos 3–12 dienomis. Rekvizitai paaukoti: Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio parapija. Įmonės kodas: 191277314. Sąskaitos numeris: T684010051005534768. AB Luminor bankas. Banko kodas: 40100. Paskirtis: Auka Stovyklai.
  • Birželio 24 d. 19 val. kartu su Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnyba ir katalikų bendruomene „Naujoji Sandora“ Pakutuvėnų angare vyko šlovinimo ir maldos tarnystės diena „Malda gyvai“.
  • Liepos 3-5 d. žygis pėsčiomis „Šlovink Viešpatį, mano siela“ (Ps 104) Šateikiai – Žemaičių Kalvarija, skirtas 15–30 metų amžiaus jaunimui. Žygyje patyrėme visko: žmonių gerumo (dabar šiuos žmones nešioju maldoje), baimių, abejonių, kojų skausmo, džiaugsmo, susikaupimo ir t. t. Visi šie dalykai padarė žygį nepakartojamą. Žygiuojant Dievas darė nuostabius dalykus mano artimiesiems ir draugams. Apie šiuos Dievo darbus sužinojau žygio metu, o kitus tik grįžus iš žygio. Ačiu Dievui, kuris taip stengiasi dėl mano džiaugsmo. Labai tikiuosi, kad kitą kartą prisijungs dar daugiau žmonių ir kad jie taip pat galės patirti šiuos Dievo darbus, kuriuos teko patirti man (Sandra Vaičiūtė).
  • Liepos 5-8 d. Stovykla vaikams iš Kijevo (Ukraina).
  • Liepos 7 d. apie vidurnaktį, važiuodamos Šiaulių plentu  (kelias A11), tarp Šiaulių ir Telšių, likus 20 km. iki Telšių, radome šunelį, besiblaškantį nuo vienos kelio pusės link kitos. Nusprendėm sustoti pasikviesti šuniuką, kad jo nenutrenktų automobilis.  Šunelį pakvietėme pas save, jis iš karto atbėgo ir prigulė ant žemės, kad paimtume. Jau važiuojant automobiliu pamatėme, kai tai – labai miela ir draugiška kalytė. Pavadinome ją Kruopa. Dabar ieškosime iš kur ji  pabėgo ir prašome jūsų pagalbos. Deja, savininkai taip ir neatsirado, o Kruopa apsigyveno Pakutuvėnuose ir netrukus atsivedė kelis kruopiukus.
  • Liepos 12-16 d. vasaros stovykla „Stovime Tavo Vartuose, Jeruzale!“. Kalbėtojai: Richard Harvey (profesorius, knygų autorius, teologas, skaitantis paskaitas visame pasaulyje. Specializuojasi mesianiniame judaizme. Mums jis kalbėjo apie Biblijos šaknis, Dievo pažadus žydams ir pagonims), br. Gediminas Numgaudis OFM. Šv. Mišias aukojo kun. Andrius Končius. Programoje numatyta: paskaitos; įvairūs užsiėmimai; šv. Mišios; vaikų pastovyklė; laikas gamtoje; šlovinimas ir malda. Auka už stovyklą: be maitinimo – 48 eur.; su maitinimu  (pietūs ir vakarienė) – 108 eur.; auka už dieną suaugusiam žmogui be maitinimo 12 eur. Auka už vaikus: vienos dienos dalyvio mokestis vaikui (be maitinimo) yra 5 eur. (20 eur. plius maitinimas). Jeigu šeima turi du vaikus, dalyvio mokestis vienam vaikui 3 eur. dienai. Daugiavaikėms šeimoms dalyvio mokestis vienam vaikui 2 eur. dienai, mokestis imamas tik už tris vaikus, kitiems vaikams dienos mokesčio nėra. Maitinimo kaina vaikams – 60 eur. Gyvenimo sąlygos: dalyviai miega savo atsivežtose palapinėse. Stovyklavietėje yra dušai, tualetai, lauko virtuvėlė. Netoliese teka Minijos upė. Organizatoriai: Pakūta, Shalom bendruomenė, TJCII.
  • Liepos 12 d. 11:00 atvykimas, registracija, įsikūrimas; 17:00 šv. Mišios, trumpas aptarimas, pasiskirstymas į grupeles; 19:00 vakarienė; 20:00 šlovinimas, liudijimai, įžanginė paskaita.
    Liepos 13 d. 10:00 šlovinimas, 10:45 konferencija (Gediminas Numgaudis); 12:00 pasidalinimas grupelėse; 13:00 pietūs; 15:00 konferencija (Gediminas Numgaudis); 17:00 šv. Mišios; 19:00 vakarienė; 20:00 atgailos ir maldos vakaras.
  • Liepos 14 d. 10:00 šlovinimas, 10:45 konferencija (Richard Harvey); 12:00 pasidalinimas grupelėse; 13:00 pietūs; 15:00 konferencija (Richard Harvey); 17:00 šv. Mišios; 19:00 vakarienė; 20:00 bendrystės vakaras.
  • Liepos 15 d. 10:00 šlovinimas, 10:45 konferencija (Richard Harvey); 12:00 pasidalinimas grupelėse; 13:00 pietūs; 15:00 konferencija (Richard Harvey); 17:00 šv. Mišios; 19:00 vakarienė; 20:00 Šabo vakaras su Gyvaisiais Akmenimis.
  • Liepos 16 d. 10:00 šlovinimas, 10:45 konferencija (Richard Harvey); 11:30 liudijimai; 13:00 šv. Mišios; 14:30 pietūs; 15:30 tvarkymasis, stovyklos pabaiga.
    Liepos 17 d. 14 val. Kaušėnuose (Plungės r.) vyko 1941 metų liepos 15-16 dienomis nužudytų Plungės žydų Atminimo ceremonija.
  • Liepos 18 d. Net ir virtuvėje galime pasidaryti įrašų studiją! Svarbiausia, kad būtų skelbiamas Dievo žodis. Mūsų laidas „Žodžio Šviesoje“ galite klausytis Marijos radijuje, kiekvieną ketvirtadienį, 20.00 val.
  • Rugpjūčio 6-9 d. jaunimo susitikimas „Tebūnie šviesa“ (Pr 1, 3). Programoje: malda, šlovinimas, liudijimai, baidarių žygis, laužas, filmų vakaras, įdomūs praktiniai užsiėmimai ir mokymai, naujos pažintys, nuotykiai gamtoje. Pagrindinis kalbėtojas – režisierius Audrius Stonys. Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyvavusiems ir tiems, kurie prisidėjo auka, kad susitikimas įvyktų. Teatlygina jums Viešpats šimteriopai! Dievas įžiebė šviesą mūsų širdyse!
  • Rugpjūčio 18 d. Kreipimasis į Pakutuvėnų parapijos narius (pagal teritoriją ir pagal širdį) dėl parapijos tarybos rinkimų. Gavome vyskupo leidimą ir oficialiai pradedame pirmąjį rinkimų etapą, kurio metu kviečiame siūlyti kandidatus, iš kurių vėliau rinksime tarybą. Bus renkami septyni žmonės (klebonas gali į tarybą įtraukti ir daugiau žmonių pagal savo nuožiūrą). Kandidatus galima siūlyti iki 2022-09-10 d. Parapijos taryba renkama penkiems metams. Kas gali būti renkamas į tarybą: Tai katalikas kuris: yra ne jaunesnis kaip 16 m.; gyvena parapijos teritorijoje arba, gyvendamas kitur, daugiausia laiko praleidžia parapijoje; išpažįsta Katalikų Bažnyčios mokymą ir tvarką; aktyviai dalyvauja parapijos veikloje ir ją remia; yra pasiryžęs vykdyti jam paskirtas pareigas; nėra parapijos tarybos narys kitoje bažnyčioje. Kas turi teisę balsuoti: Katalikas kuris: yra ne jaunesnis kaip 16 m.; gyvena parapijos teritorijoje arba dalyvauja parapijos gyvenime. „Misionieriškos pakraipos pastoracija reikalauja atsisakyti patogaus pastoracinio kriterijaus „taip visada daryta“.“ Popiežius Pranciškus.
  • Rugsėjo 2 d. 19 val. kartu su užsienio draugų bendruomenėmis meldėmės už Ukrainos tautą. Norintys melstis kartu, tačiau negalintys atvykti, galėjo dalyvauti maldoje tiesioginės transliacijos metu.
  • Rugsėjo 4 d. klausėme visų, kas save laiko Pakutuvėnų parapijos dalimi. Tie, kurie laiko save parapijiečiais, užpildė nario anketas. Parapijiečiais yra laikomi tie, kurie gyvena Pakutuvėnų teritorijoje arba dalyvauja Pakūtos gyvenime tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu, kartu puoselėja šiuose Dievo namus, kuriuose laukiami visi.
  • Rugsėjo 17 d. kartu su Kretingos Pranciškoniškojo jaunimo tarnyba ir katalikų bendruomene „Naujoji Sandora“ Pakutuvėnų angare vyko šlovinimo ir maldos tarnystės diena „Malda gyvai“.
    Rugsėjo – spalio mėn. sutvarkytos, naujai suformuotos Tvartelio tvenkinio pakrantės.
  • Spalio 2 d. po Šv. Mišių, visi parapijos nariai dalyvavo naujos Pakutuvėnų parapijos tarybos rinkimuose.
  • Spalio 15 d. 10 val. įvairių Žemaitijos kampelių maldos grupelių susitikimas, kurį organizavo Pakutuvėnų parapija, br. kun. Gediminas Numgaudis OFM su savo pagalbininkais. Galėjo prisijungti ir tie, kurie kol kas nepriklauso jokiai grupelei, ir, galbūt, apsispręsti pasirinkti kurią nors. Po Šv. Mišių, prie gardžios kavutės gavome užduotį susipažinti nors su 3 tikinčiaisiais iš kitų maldos gupelių. Užsimezgė daug gražių pažinčių, pokalbių, pasidalinimų. Po to sekė br. kun. Gedimino OFM mokymas, pagrįstas Šv. Rašto pavyzdžiais apie Jėzaus išlietą Meilę mums, apie maldos grupelių tarnystę visos parapijos labui. Labiausia įsiminė pasakojimas apie du ST veikėjus, kurie neragavo mirties, buvo paimti į Dangaus Karalystę, nes visą gyvenimą „vaikščiojo, įsikibę į Dievo parankę“. Tai yra pavyzdys, kaip svarbu ir mums, NT žmonėms, kiekvieną savo gyvenimo žingsnį, sprendimą grįsti Šv. Raštu, nuolat prisiminti apie savo tikrąjį pašaukimą ir Išganymą. Po mokymo veiklą aptarėme mažose grupelėse, kuriose dalyvavo atstovai iš skirtingų maldos grupelių. Buvo naudinga pasidalinti patirtimi, aptarti ir iškylančias problemas, išreikšti įvairias nuomones ir apie išklausytą dvasininko mokymą. Visus džiugino Pakutuvėnų rudeniška, bet spalvinga ir saulėta aplinka, visur tvyranti maldos ramybė ir gerų darbų liudijimai. Džiugino ir gardus pietų stalas iš rudens gėrybių, kurį paruošė svetingi šeimininkai. Parsivežėme daug minčių, paskatinimų pagarbai kiekvienam Žmogui, dar karštesnei maldai už savo ir viso pasaulio šeimas, vaikus, vaikaičius; maldai Bažnyčios, kaip Dievo tautos, labui, ir ryžto taisyti pasitaikančias pastoracijos klaidas. Liekame laukti kitų maldos gupelių tokių veiksmingų ir įkvepiančių susitikimų. Nuoširdžiai dėkojame br. kun. Gediminui OFM už grupelių surinkimą, rūpestį dėl kiekvieno žmogaus ir jo Išganymo (Motinos maldoje grupelės narė Vida Ž., Klaipėda).
  • Lapkričio 1 d., Visų šventųjų diena, 12 val. šv. Mišios.
  • Lapkričio 19 d. Kristaus Karaliaus šventė. 15 val. šv. Mišios, pertrauka, agapė; 17:30 val. šlovinimas šokiu ir giesme; 19 val. liudijimai; iki 00 val. Švč. Sakramento adoracija. Vakaro svečias – Rimas Šapauskas. Kad tėveliai galėtų ramiai džiaugtis švente, mūsų komanda pasirūpino mažaisiais šventės dalyviais.
  • Gruodžio 3 d. Telšių vyskupas dr. Algirdas Jurevičius 29-iems Telšių vyskupijos žmonėms, baigusiems ekstraordinarinių Komunijos dalintojų mokymus, įteikė kanoninį siuntimą – įgaliojimą vykdyti šv. Komunijos dalintojų tarnystę! Džiaugiamės už mūsų parapijos narius Vaidotą ir Jovitą, kurie baigė ekstraordinarinių Komunijos dalintojų mokymus! Ačiū Dievui už jus!
  • Gruodžio 14 d. Esame dėkingi Dievui už šilumą, elektrą, vandenį. Esame aprūpinti viskuo, kas yra reikalinga, gyvename saugiai. Deja, bet šiuos dalykus turi ne visi. Ukrainoje dabar tūkstančiai žmonių kenčia šaltį, gyvena tamsoje, neturi šviežio vandens. Ant Ukrainos žemės kasdien krenta raketos. Prasidėjus karui susivienijome ir bendromis jėgomis ukrainiečius palaikėme ne tik maldomis, bet ir humanitarine pagalba. Iš Pakutuvėnų tris kartus į Ukrainą keliavo savanoriai pilnais autobusėliais su jūsų suaukota humanitarine pagalba. Atėjo laikas susivienyti ir vėl. Nusprendėme dalintis šiluma. UAB Kevija, Pakuvėnų parapija ir Shalom bendruomenė ėmėsi iniciatyvos gaminti metalines nešiojamas malkines krosnis, kurios labai palengvins ukrainiečių kasdienybę žiemos sezonu. Šiam uždaviniui įgyvendinti reikalinga fizinė ir finansinė pagalba. Reikalingi savanoriai krosnims surinkti, suvirinti, ir paruošti siuntimui (supakuoti) į Ukrainą. Esant galimybei prašytume pečius surinkinėti savanorių patalpose (Vėžaičiai). Nesant galimybės atvykti, medžiagos krosnims būtų pristatytos. Papildyta informacija: Ačiū visiems aukojantiems ir taip prisidedantiems prie misijos, nešant šilumą į Ukrainos žemę. Į Pakutuvėnų vienuolyno sąskaitą jau yra paaukota apie 2500 eur. (tikslią sumą paskelbsime vėliau). Iš tų pinigų buvo nupirkta medžiagų krosnelių gamybai už 2152.83 eur. (su PVM). Toliau ieškome žmonių, kurie galėtų prisidėti darbu, atliekant suvirinimo, metalo pjaustymo ir krosnelių surinkimo darbus. Reikalingi šilti miegmaišiai (galintys sulaikyti šilumą minusinėje temperatūroje), šiltos kojinės, kepurės, striukės ir kiti rūbai, padėsiantys ištverti šią šaltą žiemą. Auką krosnelėms galite pervesti čia: Gavėjo pavadinimas: Pakutuvėnų Šv. Antano Paduviečio vienuolynas. Kodas: 300098499. Atsiskaitomoji sąskaita: LT087044060005107004. AB SEB bankas. Banko kodas: 70440. Paskirtis: auka pagalbai Ukrainai.
  • Gruodžio 17 d. ačiū tiems, kas šiandien atvykote į Pakutuvėnus ir kartu ruošėte angarą Bernelių Šv. Mišioms. Gera laukti pareinančio Jėzaus! Informuojame, kad keliai į Pakūtą pravalyti ir rytoj, kaip įprasta, Šv. Mišias švęsime 12 valandą.
  • Gruodžio 19 d. trylika metų (nuo 2009-05-16) gyvavęs Pakutuvėnų tinklalapis www.pakuta.lt atsinaujino ir perkeltas į naują serverį. Naujo dizaino ir turinio kūrėja – Agnė Vasiliauskaitė.
  • Gruodžio 24 d. 21 val. Bernelių šv. Mišios angare.
  • Gruodžio 25 d. 12.00 val. Kalėdų šv. Mišios bažnyčioje (su transliacija).
  • Gruodžio 26 d. 12.00 val. šv. Mišios bažnyčioje.
  • Gruodžio 31 d. 21.00 val. šlovinimas; 22.00 val. adoracija; 23.00 val. šv. Mišios. Susirinkome kartu padėkoti už 2022 metus ir melstis už ateinančius 2023 metus. Viešpats yra nuostabus, net kai einame per tamsiausius slėnius, Jis yra šalia. Tad šlovinkime Jį, džiaukimės Juo!

© 2024-02-22, J. Klietkutė | 15polia@gmail.com